DeHypothekenMakelaar.nl
Financieel maatwerk van Annu´teit tot Zero-bond en VerbijsterendAdvies voor uw verzekering van Auto tot Zeilboot.

            HypotheekRente, rentetypes en voorwaarden

Naast de keuze van hypotheekvorm, zijn de volgende onderwerpen voor u ook van belang voor de juiste en exact bij ú passende hypotheekopzet. 

Welk aflossysteem prefereert u, zoals Spaarpolis en/of Bankspaar- of Belegrekening, welk rentetype en welke hypotheekvoorwaarden vindt ú belangrijk. De hypotheekvoorwaarden bepalen grotendeels de flexibiliteit van de hypotheek. Bijvoorbeeld of u de lage rente straks kunt meenemen naar een andere woning. Of dat een daling van de rente tussen tekenen van de offerte en het uiteindelijk passeren (soms maanden en enkele rentewijzigingen later), in uw voordeel is. Meestal is dat natuurlijk niet het geval: u krijgt meestal de “dagrente”, en kunt zo dus een stevig voordeel mislopen. Want de veel chiquere zogenaamde 'dalrente' (laagste rente in de periode tussen offerte en passeren) kan u duizenden euro's besparen, maar helaas bieden maar enkele banken deze waardevolle dalrentegarantie (Rabobank bijvoorbeeld ook niet)! Uw keuze voor het type rente (vast, variabel of bijzonder type) toont hoeveel risico u durft te nemen met betrekking tot uw woonlasten, en of u bereid bent voor dit risico een premie te betalen. Er is dus heel wat onder de loep te nemen voordat u de uiteindelijke keuze voor de juiste geldverstrekker kunt maken!

Op deze pagina zet De HypothekenMakelaar.nl wat aspecten op de rij die u kunnen helpen om de juiste keuze te bepalen. Heeft u daarna nog vragen, dan kunt u die hier
mailen.


Rente-ontwikkelingen
De ontwikkeling van de rente is met name afhankelijk van de de verwachtingen van economische ontwikkelingen. Hoe langere zekerheid u wenst voor uw hypotheeklasten, des te meer rentetoeslag u daarvoor (meestal) zult moeten betalen. In een zeer uitzonderlijke situatie (inverse rentestructuur) kan langere rente namelijk wel eens iets goedkoper zijn, meestal andersom dus. In dit schema ziet u een voorbeeld van de rentetoeslag. Wat de hypotheekrente op dit moment doet, dat vindt u in de rubriek hieronder. Maar wat de verwachtingen op termijn zijn en hoe de experts er over denken, dat blijft helaas “koffiedik kijken”. Onverwachte gebeurtenissen in de wereld, kunnen indrukwekkende theoretische modellen in 1 klap waardeloos maken. Maar historisch inzicht kan zeker waardevol zijn bij uw keuze van rentevaste periode, snuffel dus zeker eens door de (rente)archieven!

Laat u dus goed informeren van de historische trend, en aanschouw goedbedoelde adviezen over "
wat de rente gaat doen” met kritische blik, want het is altijd maar een momentopname. Een belangrijke gebeurtenis (natuurramp/oorlog/terreur etc) kan daarop vrijwel onmiddellijk invloed hebben!

Terug

>>>HIER vindt u de laagste hypotheekrentes van de op dit moment 10 scherpste aanbieders. Bovenin de tabel kiest u voor een nieuwe selectie op niet 1 jaar maar bijv. 5jr of juist 20jr als rentevaste periode. Of hier de voor u beste propositie ook bij zit, dat kunnen we in een nadere analyse voor u vaststellen. Want rente alleen is niet zalig makend, op internet vindt u niet zo maar de puntjes op de i. Bijvoorbeeld rente-opslag bij verlengen, boete bij verkoop, verhuisfaciliteit, DALrente, renteverlaging na stijging onderpandswaarde en ga zo maar door. Een schijnbaar messcherpe rente kan na analyse ineens wel eens duurkoop blijken?!  Maak dus hier een afspraak

Via ons contact formulier kunt u ook eerst informatie opvragen of een offerteverzoek doen.

Terug

Rente is niet allesbepalend
Starters vergelijken hypotheken vaak hoofdzakelijk op rente, banken spelen hier handig op in met lokkende korte rentes. Het belang van de hoogte van de rente is echter relatief. De rente bepaalt namelijk meestal maar een deel van uw maandlasten. Bovendien is zuivere hypotheekrente aftrekbaar en een verschil van bijvoorbeeld 0,2% is bij 52% belastingvoordeel netto nog maar 0,096%, dus waar praten we dan over? Hoe groot úw fiscaal voordeel is, hangt af van de hoogte van uw belastbaar inkomen. Iemand met een hoog belastbaar inkomen, met exact dezelfde hypotheek als de buurman met een lager belastbaar inkomen, woont netto goedkoper! Een hypotheek met hoge rente maar lage poliskosten, kan daarom voor de een voordeliger uitpakken, terwijl de ander juist voor de lagere rente kiest. De laagste rente hoeft dus zeker niet altijd de beste oplossing te zijn Vereniging Eigen Huis kwam tot dezelfde
conclusie. Daarnaast zijn er vele verschillende soorten rente, zoals met bandbreedte, click of plafond, waar wilt ú van uit gaan?
De HypothekenMakelaar zet de varianten op de rij, maakt u
hier een afspraak.

Terug

Rentetypes
Er zijn in de concurrentiestrijd inmiddels heel wat rentetypes ontwikkeld, zoals Plafondrente, Clickrente StabielRente en RenteRust. Elk type heeft zo zijn eigen kenmerk, voor- en nadelen waar De HypothekenMakelaar u graag over
informeert!

Terug

Rentevaste periode
Waar kiest u voor als het gaat om uw rentevaste periode? U kunt kiezen voor lagere maandlasten nú en risico nemen voor de maandlast in de toekomst of u kiest voor meer zekerheid. Bijvoorbeeld een rente die 10 jaar vast staat. Na 10 jaar rekent u op een hoger inkomen en u rekent met jaarlijks gemiddeld 2% inflatie, na 10 jaar zou de woonlast volgens u dus desnoods 10% hoger mogen zijn. Geldverstrekkers toetsen uw leencapaciteit meestal op zo'n 6% tenzij de door u gekozen rente die minstens 10 jaar vast staat, lager is dan die indicatieve +/- 6%. Met een heel lage maandvariabele rente verhoogt u de leencapaciteit dus niet, maar u neemt wel het risico dat als u de rente even een paar maand niet volgde, zo maar 1% (of meer) hoger staat! Banken stunten vaak met aantrekkelijke korte en variabele rentes, maar hoe verstandig is die keuze?
De HypothekenMakelaar
informeert u graag.

Terug

Actuele rentestanden
De HypothekenMakelaar.nl ontvangst dagelijks de renteberichten van de geldverstrekkers zélf. Daar kunt u dus van op aan: uw offerte zal die rente ook meekrijgen mits uw dossier aan alle voorwaarden voldoet. Rentes kunnen dagelijks wijzigen, bij verhogingen volgen de mutaties elkaar meestal sneller op dan bij dalingen. Soms wordt je dus gedwongen sneller dan gewenst keuzes te maken. De HypothekenMakelaar informeert u graag.

Terug

Rentestand abonnement
Sommige geldverstrekkers bieden een handige
emailservice (bijv. Obvion, dochter van Rabo & ABP pensioen) bij wijziging in rentestanden. Als u koos voor een instaprente, kunt u op basis van uw eigen rentebericht op het volgens ú juiste moment besluiten om over te stappen naar een lagere rentevaste periode. Als de hypotheekvoorwaarden goed zijn, krijgt u bij alert reageren binnen bijvoorbeeld 3 dagen, nog de oude rente van vóór de verhoging! Regel dan wel wat in geval van uw vakantie, bijvoorbeeld volmacht of dagelijkse emailcheck vanuit een internetcafé "all over the world".

Terug

Project- en bouwrente
Als u voorkeur uitgaat naar nieuwbouw bent u ongetwijfeld al aangelopen tegen de termen "bouwrente'  en 'rente tijdens de bouw' en 'projectrente'. Waar zit nu het verschil?
De HypothekenMakelaar
informeert u daarvan graag.

Terug

De flexibiliteit van uw persoonlijke hypotheek
De meeste hypotheken worden met een duur van dertig jaar gesloten, want vanaf 01-01-2001 is alleen zuivere hypotheekrente nog maar maximaal
30 jaar aftrekbaar. In de praktijk blijkt dat maar weinig hypotheken de totale periode van 30 jaar onveranderd doorlopen. Het is dus handig om uw hypotheek aan te kunnen passen aan nieuwe fiscale regels, of als u wilt gaan verbouwen, of als u wat grond van de gemeente kunt bijkopen. Als u er pas dan achter komt dat dit gemakkelijker was gegaan op basis van betere voorwaarden bij een andere geldverstrekker, kan dat duur lesgeld zijn! Welk belang hecht u aan de flexibiliteit van de hypotheek? De HypothekenMakelaar informeert u graag.

Zie ook: Hypotheekvoorwaarden

Terug 
 

 
> U kunt ons 24 uur per dag bereiken!

> Hier vindt u onze naw- en overige relevante gegevens.

 


Laatste update: 08/09/2010 15:52.19